Bijna iedereen zal zich er wel eens over hebben verwonderd hoeveel haren er door het putje lijken te spoelen. Het is dan ook niet gek dat een doucheputje na verloop van tijd slechter begint te lopen en uiteindelijk helemaal niet meer door wil stromen. Het doucheputje is dan verstopt. Het ontstoppen van een doucheputje wordt door velen een vies karwei genoemd. Toch kun je zelf een doucheputje schoonmaken en ontstoppen zonder dat het al te vies wordt. Daarom geven we hiervoor een paar tips.

Gebruik een ontstoppingsveer

De manier waarbij je het minst vies wordt, is door middel van een ontstoppingsveer. Dit is een lange veer die je in de afvoer kunt duwen. Door kracht te zetten op de veer, springt de verstopping uit elkaar en kan het met water worden weggespoeld. Pas echter wel op, want met een ontstoppingsveer kun je ook meer schade toebrengen dan je verhelpt. Zet daarom ook weer niet teveel druk, daarmee kun je de leidingen beschadigen, met hoge reparatiekosten tot gevolg. Ook wanneer er iets in de leidingen is gespoeld, wat overigens met een doucheputje vaak lastig is omdat er een deksel op het putje zit, dan kun je beter geen veer gebruiken. De kans bestaat dan dat je het object juist verder de afvoer in duwt, waardoor een professionele ontstopper langs moet komen om de afvoer te ontstoppen.

Maak het putje goed schoon

Overigens kun je altijd eerst nog proberen om het putje goed schoon te maken. Wanneer je dit niet vaak doet, kan dit best al eens de oorzaak van het probleem zijn. Na verloop van tijd spoelen er steeds meer haren en zeepresten het putje in. Hierdoor kan het water veel moeilijker weg stromen. Wanneer je het putje al eens goed schoonmaakt door het deksel er af te halen en de douchekop met de hardste straal op het binnenwerk richt, kun je veelal al een hoop rommel wegspoelen. Eventueel kun je met een schroevendraaier de rest weg krijgen.

Call Now ButtonBel ons direct