De gootsteen gebruiken we dag in dag uit meerdere malen. Zo spoelen we bijvoorbeeld veel (afval)water door de afvoer. We gaan ervan uit dat het water altijd klakkeloos wegspoelt. Toch is dit niet altijd het geval. Duurt het aanzienlijk langer alvorens het water uit uw gootsteen verdwijnt? Of stroomt het zelfs helemaal niet meer weg? Dan is er mogelijk sprake van een gootsteen verstopping. Veel inwoners van Hilversum weten in dat geval niet wat zij moeten doen. Doet u niets? Dan blijft het probleem aanwezig. Mogelijk wordt de verstopping zelfs alleen maar erger. Om u een handje te helpen, vertellen wij u in deze tekst wat u moet doen bij verstopte gootsteen.

Oorzaken van een verstopte gootsteen

Een gootsteen verstopping kan van de ene op de ander dag ineens opduiken. U bent vast benieuwd wat de oorzaak is van de verstopping. Dat is op voorhand lastig te zeggen, want een gootsteen verstopping kan namelijk verschillende oorzaken hebben. Spoelt u bijvoorbeeld vaak etensresten door uw afvoer? Dan kan het zijn dat deze zich ophopen in de afvoer. Hierdoor kan het water niet of nauwelijks meer passeren.

Een andere veelvoorkomende oorzaak van een gootsteen verstopping is vet. Menig inwoner van Hilversum spoelt zo nu en dan namelijk vet door de afvoer van de gootsteen. Dit is niet verstandig, want vet stolt wanneer het afkoelt. Als dit in uw afvoer gebeurt, is er een verstopping geboren. Spoel daarom nooit vet door uw afvoer, ook geen kleine beetjes.

Verschillende methodes voor verstopte gootsteen

Zit uw gootsteen verstopt? Dan wilt u de verstopping zo snel mogelijk uit verhelpen. Logisch, want het is niet prettig wanneer er continu water in uw gootsteen blijft staan. Gelukkig zijn er verschillende manieren om zelf uw gootsteen te ontstoppen. Wij zetten de makkelijkste methoden hieronder voor u op een rijtje.

1. Ontstopper

Een ontstopper biedt vaak uitkomst wanneer u te maken heeft met een verstopte gootsteen. Voordat u dit hulpmiddel gebruikt, laat u een laagje water in de gootsteen staan. Plaats de ontstopper vervolgens volledig over de afvoer en ga een aantal keer op en neer. De verstopping kan hierdoor loskomen en alsnog wegspoelen.

2. Kokend water

Verdwijnt de verstopping niet met een ontstopper? Probeer het dan eens met kokend water. Giet de inhoud van een volle waterkoker door de afvoer van uw gootsteen. Het kokende water kan ervoor zorgen dat aanslag aan de binnenkant van de leiding losweekt. In dat geval spoelt de verstopping mogelijk alsnog weg. Om het effect te versterken, kunt u eerst een flinke scheut afwasmiddel in uw afvoer gieten. Laat dit even intrekken en giet er daarna kokend water achteraan.

3. Ontstoppingsmiddel

Wanneer kokend water met afwasmiddel niet werkt, bieden baking soda en schoonmaakazijn mogelijk uitkomst. Giet van beide middeltjes een kopje in de afvoer. Wanneer soda en schoonmaakazijn metelkaar in aanraking komen, gaat het bruisen en schuimen. Door deze reactie kan de verstopping losweken. Laat het middeltje inweken en giet er vervolgens een flinke hoeveelheid kokend water achteraan.

Laat uw gootsteen ontstoppen

Zit uw gootsteen nog steeds verstopt? Dan is er mogelijk sprake van een hardnekkige verstopping. Blijf het dan niet eindeloos zelf proberen, maar schakel Loodgieter van Veluwen in. Een loodgieter weet namelijk precies hoe hij een verstopte gootsteen moet ontstoppen. Hij kent verschillende technieken en beschikt over allerlei hulpmiddelen, waardoor ontstoppen een fluitje van een cent wordt. Een verstopte gootsteen is dan ook altijd snel verleden tijd wanneer u een loodgieter inschakelt.

Call Now ButtonBel ons direct