De meeste inwoners van Hilversum denken dat zij wel weten hoe zij een lekkage kunnen herkennen. Er staat in dat geval namelijk een plas water op de grond. Dit is inderdaad vaak het geval, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Het kan namelijk ook om een zogeheten ‘onzichtbare’ lekkage gaan. Zo’n probleem ontdek je vaak niet aan de hand van een plas water. Hierdoor wordt een ‘onzichtbare’ lekkage vaak (te) laat ontdekt. De schade die de lekkage heeft aangericht, is namelijk al groot. Reparatie van alle schade kost jou behoorlijk wat geld. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Daarom vertellen wij jou in deze tekst hoe je een lekkage kunt herkennen.

Ga op zoek naar vochtplekken

Om een lekkage te herkennen, is het in eerste instantie zaak om jouw plafonds en muren goed in de gaten te houden. Waarom? Omdat je hier vaak aan kunt zien of er sprake is van een lekkage. Indien er water lekt, ontstaat er namelijk een vochtplek. Dit is een donkere plek die na verloop van tijd wat geelachtig uit kan slaan. Een vochtplek kan ontstaan als gevolg van een lek in jouw leidingwerk. Dergelijke plekken ontstaan echter ook wanneer er sprake is van een lekkage in de buitenmuur of het dak. Indien je vermoedt dat er een lekkage is, doe je er dus goed aan op zoek te gaan naar lekkages.

Let goed op de waterdruk

Net als een plas water wordt een vochtplek ook niet direct zichtbaar. Dit betekent echter niet dat je een lekkage pas altijd laat ontdekt. Nee, want je kunt ook op de waterdruk letten. Dit heeft uiteraard wel alleen zin wanneer er een lek in de waterleiding zit. Doe je de kraan open en stroomt het water er ineens aanzienlijk minder hard uit dan voorheen? Dan is de kans groot dat er sprake is van een lek. Er kunnen ook problemen zijn bij het waterbedrijf, maar ga hier nooit klakkeloos vanuit. Indien de waterdruk laag is, doe je er goed aan te zoeken naar vochtplekken of een plas water.

Call Now ButtonBel ons direct