Helaas kan het weleens voorkomen dat uw wastafel of bad kapot gaat. Of bent u misschien toe aan een nieuwe badkamer! Veel mensen gaan ervan uit dat dit een makkelijk klusje is, maar niets lijkt minder waar te zijn. In de praktijk merken wij namelijk dat mensen vaak problemen ervaren rondom het verwijderen van hun oude sanitair. Wanneer u oud sanitair wilt inruilen voor een nieuwe variant is het handig om de tips uit dit artikel door te lezen. Wij vertellen u precies hoe u het beste te werk kunt gaan!

Bereid u goed voor bij het verwijderen van oud sanitair

Waar de meeste klussers direct de fout in gaan, is dat zij totaal onvoorbereid beginnen aan deze klus. Veel van hen weten namelijk niet wat er precies nodig is om oud sanitair te verwijderen. Het lijkt erg simpel te zijn, u denkt misschien dat u alleen wat bouten los hoeft te draaien, maar dit is niet het geval. Naast dat u het sanitair los dient te maken, moet u het namelijk ook loskoppelen van uw leidingen. En precies op dat punt ontstaan de grootste problemen, zeker als u dit niet voorzichtig genoeg aanpakt. Wanneer u per ongeluk de leiding zou beschadigen, kan er water gaan ontsnappen en hebt u direct een lekkage. Wij adviseren daarom altijd om secuur te werk te gaan en de sloophamer vooral niet mee te nemen!

Zorg ervoor dat u alles in één keer weghaalt

Wanneer u het oude sanitair heeft losgekoppeld van de leidingen. Zorg er dan voor, dat u zeker weet dat u de hoofdkraan heeft dichtgedraaid. Check altijd even of al het water wat nog in de leidingen zat, er nu uit loopt. Als u geen water meer ziet stromen, kunt u het gehele sanitair pas ontkoppelen. Zorg dat alle bouten losgedraaid zijn en dat u het gehele sanitair in één keer weg kunt tillen! Op die manier richt u namelijk geen schade aan in uw badkamer of toilet.

 

 

Call Now ButtonBel ons direct