Lage waterdruk kan vervelend zijn. Meestal merk je al snel als de druk lager is dan je gewend bent. Tijdens het douchen merk je dat er minder water uit de douchekop komt, een bad loopt minder snel voor, het duurt langer voor je afwasteil vol is, en ga zo maar door. Lage waterdruk kan diverse oorzaken hebben.
Een vies filter in de kraan
In je kraan zit een zeefje die soms vol zit met kalk uit het leidingwater. Hierdoor kan het water er slecht uit. Wanneer je slechts op één plak in huis last hebt van een lage waterdruk, is dit vaak de oorzaak. Wanneer overal in huis een lage waterdruk aanwezig is, is er waarschijnlijk iets anders aan de hand.
Is het toevallig mooi weer?
Als het mooi weer is, gebruiken we massaal meer water. Veel mensen nemen een dagje vrij met mooi weer, geven de planten water, vullen een zwembad, drinken meer water en stappen vaker onder de douche. Dit hogere verbruik kan de waterleverancier niet altijd goed voor werken, waardoor je soms te maken kunt krijgen met een lagere waterdruk.
De hoofdkraan staat deels dicht
De hoofdkraan kan in sommige gevallen deels dicht staan. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat er aan de waterleiding is gewerkt en men de kraan niet volledig heeft open gedraaid. Probeer om deze kraan verder open te draaien, soms lost dit het probleem op.
Constant lage waterdruk
Blijft de waterdruk lager dan je gewend bent? Neem dan eens contact op met de leverancier van het water. Wellicht is er ergens een lekkage of is er iets anders aan de hand. Vaak is een storingsnummer gratis, en kan men eenvoudig nakijken of het aan jou ligt of aan de leverancier.
Ook is het altijd mogelijk om de loodgieter in Hilversum in te schakelen!