LoodgieterswerkzaamhedenLekkages zijn overal. Soms weet je niet eens dat ze er zijn. Dan zijn ze niet groot genoeg om door te dringen tot de kern van de woning of tot andere plekken. Soms zijn ze wel groot genoeg en zie je al snel een verschrikkelijke gele vochtvlek ontstaan. De mogelijkheden zijn in die zin eindeloos. Wat in ieder geval belangrijk is om te weten, is dat je de meeste lekkages in en rond het dak vindt. Een lekke dakpan kan er voor zorgen dat je of met een straaltje water komt te zitten dat bij regen zo je zolder oploopt of dat er ergens anders een vervelend lekkage optreedt.

Ook kunnen bijvoorbeeld de panlatten niet helemaal goed staan. Als dat zo, dan loopt het vocht tussen de dakpannen door en ontstaat een lekkage die over het dakbeschot loopt. Last but not least kunnen de nokvorsten schade hebben opgelopen. Veel van die nokvorsten zijn vastgelegd met cement en dat cement kan door vocht en bevriezing gaan brokkelen. Door dit brokkelen ontstaan scheuren en daardoor kan water binnen komen.

Waar vind je nog meer lekkages?
Andere plekken waar je lekkages kunt vinden, zijn onder meer leidingen en de aansluiting tussen ramen en glas. Bij leidingen kan er sprake zijn van een oude leiding, die volledig is verroest en waar op dat moment een lekkage optreedt. In dat geval kun je het beste een loodgieter of een lekdetectiebedrijf bellen. Die kunnen je precies vertellen wat je moet doen en wat handig is om op dat moment te doen.

Call Now ButtonBel ons direct