Het laatste waar u mee te maken wilt krijgen na het aansluiten van radiatoren op leidingen is een lekkage. Druppels water die vrijkomen bij het aansluitpunt van de leiding op de radiator kunnen niet alleen uw parket verpesten, maar zal ook de efficiëntie van uw verwarmingssysteem negatief beïnvloeden. Om deze reden geeft de loodgieter u enkele tips om lekkages te vermijden bij de radiatoren aansluiten op leidingen. Hiermee kunt u de hierboven beschreven problemen voorkomen.

Teflontape tegendraads aanbrengen

De eerste tip die de loodgieter voor u heeft om lekkages te vermijden bij radiatoren aansluiten is dat u teflontape altijd tegendraads moet aanbrengen. Teflontape is een handig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat een schroefverbinding waterdicht is. In het geval van het aansluiten van een radiator gebruikt u de tape onder andere bij het bevestigen van de kraan waarmee u de watertoevoer kunt openen en afsluiten.

Tips voor monteren van knelfittingen

Bij het aansluiten van de leidingen op de radiatoren is geen teflontape vereist. U gebruikt hier knelfittingen om een waterdichte aansluiting te realiseren. Wanneer u een radiator vervangt of deze naar een andere plek in de woning verhuist, gebruik dan niet de oude knelfittingen. Koop nieuwe exemplaren die nog niet versleten zijn om lekkages op de aansluitpunten te vermijden. Indien u toch een oude knelfitting moet gebruiken, maak deze dan eerst goed schoon.

Radiatoren aansluiten uitbesteden

Misschien wel de allerbeste tip die we u kunnen geven om lekkages te vermijden bij radiatoren aansluiten op de leidingen, is de taak simpelweg uitbesteden aan een loodgieter. De ervaren vakmensen weten exact waar zij op moeten letten bij het uitvoeren van de werkzaamheid. De kans dat een fout wordt gemaakt die tot een lekkage leidt is hierdoor vrijwel nihil. Mocht er toch een lekkage ontstaan dan is het natuurlijk ook de taak van de loodgieter om dit probleem kosteloos voor u op te lossen.

Call Now ButtonBel ons direct