Steeds meer woningen in Nederland krijgen een buitenkraan. Logisch ook, want een buitenkraan heeft vele voordelen. Zo kun je bij het sproeien van je tuin de tuinslang gewoon koppelen aan deze kraan. Hierdoor hoef je niet langer met de slang door je woning te slepen om hem aan te sluiten op de kraan. Op deze manier kun jij de planten in jouw tuin dus binnen de kortste keren voorzien van water. Heb je nog geen buitenkraan? Dan wordt het dus de hoogste tijd een buitenkraan te plaatsen. Maar hoe doe je dit eigenlijk? Wij geven je hieronder een aantal nuttige tips.

Waar wil je de kraan hebben?

Een buitenkraan kan in feite op nagenoeg iedere plek geplaatst worden. Wij raden je echter wel aan om logisch na te denken over de plek. Zo is het bijvoorbeeld niet handig wanneer jij de kraan op grote afstand van je tuin plaatst. Kies bij voorkeur een plek die enigszins centraal is. Het is immers wel net zo makkelijk wanneer jij met de tuinslang jouw hele tuin kunt bereiken. Daarnaast is het verstandig een plek te kiezen nabij een waterleiding. Waarom? Omdat je op deze manier niet veel leidingwerk aan hoeft te leggen. Hierdoor is de kans op een lekkage ook aanzienlijk kleiner.

Begin nooit direct met het splitsen van de waterleiding

Heb jij geen ervaring met het splitsen van een waterleiding? Dan weet je waarschijnlijk ook niet hoe je moet beginnen. Sommige mensen zetten gewoon de zaag in hun leidingwerk om er een stukje uit te zagen. Niet verstandig, want je moet altijd eerst de watertoevoer afsluiten. Doe dit door de hoofdkraan af te sluiten. Deze vind je doorgaans onderin je meterkast. De hoofdkraan is meestal afgesloten wanneer het handvat haaks op de leiding staat. Test dit altijd even voor je aan het werk gaat. Is de hoofdkraan inderdaad afgesloten? Laat de kraan dan even open staan. Op deze manier stroomt het aanwezige water namelijk uit de leidingen. Zodoende hoef je niet bang te zijn voor waterschade wanneer je een buitenkraan gaat plaatsen.

Loodgieter inschakelen

Een buitenkraan plaatsen is een klus die nauwkeurig uitgevoerd moet worden. Er hoeft maar één ding verkeerd te gaan en een lekkage is geboren. Dit wil jij natuurlijk voorkomen. Wanneer je een loodgieter inschakelt om een buitenkraan te plaatsen, ben jij hiervan verzekerd. Een loodgieter weet namelijk precies hoe hij een buitenkraan moet plaatsen. Hij kan de locatie kiezen, de leiding aftakken en ervoor zorgen dat de kraan geïnstalleerd wordt. Met behulp van een loodgieter kun jij binnen de kortste keren gebruikmaken van jouw buitenkraan!

Call Now ButtonBel ons direct