Heeft u last van een stinkende afvoer in de zomer? Er zijn verschillende potentiële oorzaken voor deze nare stank aan te wijzen. In dit artikel vertelt onze loodgieter u meer over de verschillende soorten afvoerverstoppingen die op kunnen spelen. Daarbij beschrijft de loodgieter welke stappen u kunt nemen om de nare stank uit uw woning te verdrijven. Het is raadzaam om al bij een beginnende verstopping in te grijpen. Op zo’n moment kan het relatief eenvoudig zijn om de verstopping te verhelpen. Dit wordt steeds lastiger, naarmate de ernst van de verstopping toeneemt.

Verschillende soorten afvoerverstoppingen in de zomer

Tijdens de zomermaanden kunnen er verschillende afvoerverstoppingen opspelen. Denk bijvoorbeeld aan een verstopping van het putje op uw oprit. In de zomer spelen de kinderen wellicht veel met water, waardoor er ontzettend veel vuil richting deze afvoer stroomt. Dit vuil blijft op de bodem van de afvoer liggen en vormt zo het begin van een verstopping. Die verstopping kan als verklaring worden aangedragen voor de nare geur rond de afvoer. Het is verstandig om deze afvoer regelmatig door te laten spuiten, of uw kinderen op een andere plek in de tuin te laten spelen.

Ook kunt u te maken krijgen met een verstopping in de gootsteen van uw keuken, de afvoer van de douche in huis en bijvoorbeeld uw toiletafvoer. Dit zijn generieke verstoppingen, die ook op andere momenten in het jaar voor kunnen komen. Net als deze verstopping van de afvoer van het putje op uw afvoer, zijn ook deze verstoppingen het gevolg van restafval wat op de bodem van de afvoer achterblijft.

Een beginnende verstopping oplossen met soda

Een mogelijkheid om een beginnende verstopping in huis zelf op te lossen, is het gebruik van soda. Soda heeft een ontvettende werking, waarmee het vuil aan de wanden van de afvoer kan worden losgeweekt. Sprenkel de soda in de afvoer en laat dit enkele minuten intrekken. Spoel de afvoer vervolgens met kokend water door om de verstopping te verhelpen.

Zorgt dit niet voor een oplossing voor de nare stank in huis? Schakel in dat geval ons loodgietersbedrijf in Hilversum in, om de afvoer onder een hoge druk door te laten spuiten. Hiermee wordt het restafval naar de centrale riolering afgevoerd.

Call Now ButtonBel ons direct