Het aansluiten van een gasfornuis Hilversum De naam zegt het eigenlijk grotendeels al, maar een gasfornuis sluit je aan op de gasleiding. Met behulp van een ontsteking vat het gas uiteindelijk vlam en kan er op het gasfornuis gekookt worden. Voor een veilige werking van het gasfornuis is het van groot belang dat deze op de juiste manier aangesloten wordt. Wanneer u dit zelf doet, moet er zeker van zijn dat u weet waar u aan begint.

Gevaarlijke situaties

Het koken op een gasplaat kan gevaarlijke situaties met zich meebrengen, ook wanneer alles goed is aangesloten. Dit komt omdat u werkt met open vuur en in combinatie met gas kan dat altijd gevaren opleveren. Daarom is het van belang dat u de ruimte waar uw gasfornuis staat, altijd goed ventileert. Gas verbruikt namelijk zuurstof.

Foutieve aansluiting

Het werken met gas kan weliswaar voor gevaarlijke situaties zorgen, maar het verkeerd aansluiten van uw gasfornuis is nog veel gevaarlijker. Ten eerste is er de kans op gaslekkages. Na de aansluiting van uw gasfornuis kunt u kijken of uw slang lekt door met een kwastje water met daarin afwasmiddel op de slang en de koppeling te smeren. Zodra er bellen verschijnen, is de slang lek. Wanneer de gasslang oververhit raakt, bestaat de kans op een explosie. Dit gebeurt met name wanneer de slang kort achter het fornuis doorloopt en daardoor warm wordt. Voor uw eigen veiligheid is het daarom misschien handig om er een loodgieter bij te halen.

Call Now ButtonBel ons direct