Lekkage komt altijd ongelegen en je wilt er het liefst zo snel mogelijk weer van af. Zelf de lekkage opsporen kost tijd en energie, terwijl de kans dat je zelf de lekkage kunt vinden vaak klein is. Een loodgieter kan op snelle en effectieve wijze de lekkage lokaliseren en verhelpen, in de meeste gevallen in één bezoek.

Kan ik zelf een lekkage verhelpen?

Een lekkage kan voor komen op verschillende plekken en de oorzaak kan zowel binnen als buiten het huis liggen. Om grotere schade te voorkomen wil je natuurlijk zo snel mogelijk van de lekkage af zijn. Je kan een lekkage soms zelf verhelpen, bijvoorbeeld in de dakgoot of in de afvoer, maar het is niet met zekerheid te zeggen dat de lekkage dan voorgoed is verdwenen. Je kunt bij een (mogelijke) lekkage het beste een loodgieter inschakelen.

Wat doet de loodgieter

Een loodgieter beschikt over de nieuwste technologie om snel en kostenbesparend een lekkage op te sporen, zodat je er niet te lang last van hebt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van geluidsdetectie of vochtmetingen, die de precieze plek van het lek kunnen aanwijzen. Daarmee voorkom je onder andere dat je onnodig een muur moet slopen om de waterleidingen bloot te leggen.

Wat zijn de kosten?

Je kunt je verzekeren tegen lekkage. Zit de lekkage bijvoorbeeld in de waterleiding, dan vallen de sloop- en herstelkosten van een muur binnen de verzekering. Het vervangen van de waterleiding zelf overigens vaak niet, tenzij expliciet aangegeven. Mocht je geen verzekering hebben tegen lekkage, dan kost het opsporen je gemiddeld ongeveer 150 euro.

Verschil kleine en grote lekkage

De hoogte van de kosten kan verschillen in grootte van de lekkage. Een kleine lekkage kan zich voordoen in de waterleidingen of verwarming. De kosten voor het verhelpen door de loodgieter liggen hiervoor laag. Een grote lekkage die duurder uitpakt zit als voorbeeld onder de douchebak. Deze moet worden verwijderd en opnieuw worden geïnstalleerd na het herstel. Hiervoor ben je de meeste tijd en dus kosten kwijt.

Call Now ButtonBel ons direct