Dankzij de cv-ketel in jouw woning in Hilversum beschik je altijd over warm water. Daarnaast kun je dankzij dit apparaat radiatoren verwarmen op koude dagen. We kunnen dus wel stellen dat een cv-ketel onmisbaar is. Net als vele andere Hilversummers ga jij er ongetwijfeld ook vanuit dat het apparaat gewoon zijn werk blijft doen. Helaas is een cv-ketel gevoelig voor storingen. Indien jouw ketel getroffen wordt door zo’n storing, verwarmt deze het water niet meer. Een storing is helaas nooit geheel uit te sluiten. Door onderhoud aan een cv-ketel beperk je de kans echter wel tot een minimum.

Hoe voer je onderhoud uit aan een ketel?


Uiteraard zit je niet te wachten op een storing in jouw cv-ketel. Daarom is het zaak onderhoud uit te voeren. Heb je dit nog niet eerder gedaan? Dan vraag jij je mogelijk af hoe je dit doet. Ga echter nooit zelf aan de slag met het apparaat. Waarom niet? Omdat je als leek geen idee hebt waar je op moet letten of wat je precies moet doen. Laat onderhoud aan een cv-ketel daarom altijd over aan een professionele loodgieter. Hij weet hoe het apparaat in elkaar zit en kan ingrijpen indien nodig. Ga je toch zelf aan de slag? Dan maak je het probleem misschien alleen maar erger. In het ergste geval moet je straks jouw cv-ketel vervangen. En dat kost je flink meer dan onderhoud uitbesteden aan een loodgieter.

Hoe vaak moet je een cv-ketel onderhouden?


Je weet inmiddels dat het verstandig is jouw cv-ketel te laten onderhouden door een loodgieter. Maar hoe vaak moet je eigenlijk onderhoud uit laten voeren? Wij raden eigenlijk altijd aan om minimaal één keer per jaar naar jouw cv-ketel te laten kijken. Heb je vrij recent een nieuwe ketel gekocht? Dan kun je jouw ketel ook eens per twee jaar laten keuren, maar dit geniet niet de voorkeur. Laat je jouw ketel minimaal één keer per jaar keuren? Dan neemt de kans op een storing aanzienlijk af. Wil je niet in de kou komen te zitten? Laat dan jaarlijks een loodgieter naar jouw ketel kijken!

Call Now ButtonBel ons direct